免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
在此非常感謝一位網友將他多年的珍藏Z&ZZ公諸同好,當時TVB譯做再起風雲和雷霆一擊,沒想到這麼多年後還能回味返得那麼徹底!這麼原汁原味,一股莫明的興奮湧上心頭

還記得嘉美尤那強烈的新類型人類的力量和感應...... ...
Newtype 發表於 2012-2-14 09:49

嘩~好多謝你呀and your網友!!

在此唔該哂NEWTYPE兄幫忙發帖:
建議大家用headphone聽....錄Z果時用既帶唔係靚帶(AKAI),錄出來D聲有好明顯的沙沙聲 到ZZ用左SONY帶錄,D聲明顯好好多~~~印象中錄果時應該關左立體聲沒開返又沒為意... 但都 ...
李大龍 發表於 2012-2-18 21:54

原來係你,真係多謝晒呀 轉錄影帶應該都幾花功夫吧
我想問下你仲記唔記得錄的Z和ZZ的年份?
六神合體我都好喜歡,看見你的名即時想起

記憶係92~93年的產品~~~ 所以放左學唔可以行得太耐,又或者果日罰留堂就錄唔到果日果集,唔齊集數既原因我諗都係咁
李大龍 發表於 2012-3-13 19:52

原來係大約92,93,因為自己都攪唔清係80定90時代播,又記憶好似有重播過....

haha....罰留堂咁慘呀..不過可以睇返咁多集都已經好好了

最可惜好缺唔缺,偏偏要缺36集阿科之死>
李大龍 發表於 2012-3-15 13:41

又係既.... 嘉美尤同阿科嘅感情結局可以講係最精采劇情之一
不過,期望或者遲下會有人有 望係咁望啦
但其實都好滿足 你仲可以每集全集咁保留返落黎(雖然缺幾集),已囑難得

WTF....咁有心機UL,D管理員同我delete部份集數
李大龍 發表於 2012-4-16 19:49

連自己上傳去空間都有限制? 又唔知係咩原因喇,
好似我在youtube只係用一節op來加上香港本地嘅主題曲,又唔係完整日本播放,但日本方面都唔比,有幾個都delete左,只係分享來回憶一下啫咁都唔得,過份囉

ZZ直頭Delete哂~~~
李大龍 發表於 2012-4-18 00:33

可惜

而家有好多版權法規限,想分享都唔係咁易
Superluck 發表於 2012-4-17 22:24

有時見一些同類的都沒有delete,所以都唔清楚版權的定義和範圍

唔緊要啦,必要時,或者只分享在這裡的會員觀看囉
Tik 發表於 2012-4-24 18:43

ok~

ftp上唔到....
Geass 發表於 2012-11-4 10:52

多數在夜晚,而家應該可以吧

回復 45# 李大龍

Thanks again