免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

80年代可樂玩具

今日無A-Club貼俾大家睇! 今日介紹我部份80年代可樂玩具, 以前細個成日都會有可樂蓋掩中奬的活動! 各位70後一定不會忘記, 相片中有些是茶餐廳用品!
20140730_101238.jpg 20140730_101345.jpg 20140730_101428.jpg 20140730_101515.jpg

今日無A-Club貼俾大家睇! 今日介紹我部份80年代可樂玩具, 以前細個成日都會有可樂蓋掩中奬的活動! 各位70後 ...
ericc 發表於 2014-7-30 10:33

嘩eric兄啲收藏原來咁勁 ,可口可樂當時出嘅換領品真係令人瘋狂,果個雪碧星球大戰機械人,細個真係好恨有一隻 ,但一直都冇機會擁有,IQ棒細個都有一個,扭扭擰擰好好玩,yoyo又係細個經常玩嘅玩意,全部都係好野~嘩唔睇返都唔記得,果個幻影轆(而家先知佢叫呢個名,哈哈),會變字嘅間尺同蓋掩,細個都好鐘意,每樣嘢都覺得好新奇,不過玩下玩下,好多都玩到冇左,而家竟然重現眼前,真係勁!!雪碧耳機,eric兄真係要寫個服字比你,非常珍貴,連茶餐廳嘅物件你都有,真係好嘢呀

今日無A-Club貼俾大家睇! 今日介紹我部份80年代可樂玩具, 以前細個成日都會有可樂蓋掩中奬的活動! 各位70後 ...

嘩嘩嘩!不得了!eric兄既可樂珍藏真係不得了!我要拜服 呢D細個已經唔見晒既野eric仲保存到咁完整,重見真係我地既福份呀!!
想當年為左可口公司D產品飲左幾多支可樂,飲到嘔白泡,但係見到人地中獎自己又中唔到獎係幾慘既事

超正既收藏呀~

正!呢D係童年時玩唔厭既恩物,好懷念

多謝大家欣賞! 還有這些IQ棒鎖匙扣, R2D2 鎖匙扣, 另一個是擲骰遊戲, 最後一個是星球大戰收音機鐘, 已經壞咗了, 我記得以前好似要中二奬先有, 當然這個是後期偶然見到買回來! 我有一張廣告紙好正! 揾到至贴出來!
20140730_220952.jpg 20140730_220907.jpg co3.JPG

多謝大家欣賞! 還有這些IQ棒鎖匙扣, R2D2 鎖匙扣, 另一個是擲骰遊戲, 最後一個是星球大戰收音機鐘, 已經壞 ...
ericc 發表於 2014-7-30 22:32

犀利啊,星球大戰收音機鐘好型,IQ棒說明紙當時都成日對住佢照圖來扭,
其實我仲想問,點解你可以攞到茶餐廳嘅用具嘅?

我唔係偷㗎!我買番黎㗎!有啲茶餐廳執粒或舊村重建,有啲行家(收集舊物自用或賣出)就診呢個時候去揾貨!但依家難好多,因地盤完全圍封,好難進入!呢啲行家佢哋自己有舖的,但想依家買番80年代的玩具,一來貴,二來少,遲啲俾啲廣告牌,茶餐廳鐘大家睇!有些在ebay已炒到好貴!

我唔係偷㗎!我買番黎㗎!有啲茶餐廳執粒或舊村重建,有啲行家(收集舊物自用或賣出)就診呢個時候去揾貨! ...
ericc 發表於 2014-7-31 14:50

eric兄唔好誤會呀唔係話你偷只係好奇問下,其實都古到d, 一定係行內人先會有,我會古你會唔會以前曾經做過下茶餐廳咁啫,哈哈,但要搵都唔係咁易,以前會見到有人當垃圾丟出來,而家世界唔同,價值觀同心態又唔同,利字當頭,好多嘢都會攞黎抄,有時d價錢真係貴到好恐怖,見到有d天價的都會諗究竟值唔值呢個價,不過價值嘅嘢真係見仁見智,但我都覺得而家d抄價真係貴得好緊要,已經唔係佢本身嘅價值,只係被抄起,有時想買d嘢但都係覺得太貴la.....
原來你仲有其他,好呀,好耐冇見到舊時d茶餐廳嘅用品喇

我諗好多70後都玩過了! 希望為大家尋回少少童年回憶!