免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

猿飛-さすがの猿飛

さすがの猿飛(猿飛小忍者)是漫畫大師細野 不二彦先生於1980年~1984年間

所創作的校園忍者漫畫

因為這部比較久的關係,可能聽過的人比較少

我記得當年在亞視做過~

細野 不二彦最出名就係呢套和小金毛!可惜之後無呢類搞笑作品.

細野 不二彦最出名就係呢套和小金毛!可惜之後無呢類搞笑作品.
ericc 發表於 2014-6-7 23:14

猿飛又係講忍者,但係好現代版,小金毛都睇過,兩套都係亞視做。

猿飞记得当年系紧接住《怪侠卡仔》之后播的一部动画
其实猿飞系几长咖卡通,几十集,唔知道系唔系有小朋友不适合的镜头太多,所以大概做了20集多D就停播。好似都冇重播过,同《筋肉人》一样,可惜

幫大家補個OP和ED

猿飞记得当年系紧接住《怪侠卡仔》之后播的一部动画
其实猿飞系几长咖卡通,几十集,唔知道系唔系有小朋友 ...
fremaco 發表於 2014-6-19 19:38

有小朋友不宜的鏡頭? 其實猿飛最多是睇下人哋底褲, 只屬小小咸多多趣, 我記得嗰時連橙路都cut晒kiss鏡頭, 真係無嗰樣整嗰樣.

呢套野未睇過,個男主角個子矮和肥,好少男主角係咁,令我諗到加速世界個肥仔....

呢套野未睇過,個男主角個子矮和肥,好少男主角係咁,令我諗到加速世界個肥仔.... ...
Thear 發表於 2014-6-26 22:45

呀你講起又有D似

幫大家補個OP和ED
ericc 發表於 2014-6-25 20:01

多謝eric兄,當年亞視都算係咁,買入唔少正動畫滿足大家