免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

猿飛-さすがの猿飛

さすがの猿飛(猿飛小忍者)是漫畫大師細野 不二彦先生於1980年~1984年間

所創作的校園忍者漫畫

因為這部比較久的關係,可能聽過的人比較少 41CXC7QGJ6L__SL500_AA300_.jpg 516F7CAQWTL__SL500_AA300_.jpg saru02.gif 5f18a.png

我發覺35期封面硬係D膠係突起晒,當時見過幾本都係咁!
gunman 發表於 2014-7-29 14:56

又好似係, 咪當係特別版囉

女主角叫魔子,好有感觉的名字终于比我稳翻呢张“孖宝朱古力”贴纸出来

...
fremaco 發表於 2014-7-28 22:58

呢種食玩我以前都有儲過, 例如: 小金毛, 精靈小鬼頭, 又係一樣美好回憶!

係啊我以前果本都係咁,原來大家都有相同情況。
shaiya 發表於 2014-7-29 21:37

一定係出左D問題而令到D書壓唔平

gunman 發表於 2014-7-29 14:56

係啊我以前果本都係咁,原來大家都有相同情況。

女主角叫魔子,好有感觉的名字终于比我稳翻呢张“孖宝朱古力”贴纸出来

...
fremaco 發表於 2014-7-28 22:58

fremaco兄,孖宝朱古力未食過,咁正有貼紙送

嘩! Tak兄你唔駛休息呀! 我昨天出post, 你今日就有資料補上 , 這些人物設定, 我都未看過,  ...
ericc 發表於 2014-7-28 22:38

嘩!呢個封面我記得呀,個個變晒龍珠頭,真係整鬼  he !he!eric兄,我一睇A-Club就鬼打都冇咁精神架喇!

好嘢喎eric兄,A-Club有咁大篇猿飛報導我竟然冇睇過    好彩都搵到TV齊齊睇黑白介紹,小小地頂住 ...
Tak 發表於 2014-7-28 15:12

嘩! Tak兄你唔駛休息呀! 我昨天出post, 你今日就有資料補上 , 這些人物設定, 我都未看過, thank you 呀! 我今次補個封面, 雖然呢期畫得不太靚, 不過猿飛加個悟空頭, 都幾有趣.