免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

2012年內搜尋次數最高電影

#1 - 《復仇者聯盟》(The Avengers)
跟據 Bing搜尋器數據,2012年內最多人次搜尋嘅電影係......《復仇者聯盟》(The Avengers)。
呢個搜尋數同票房唔係好大關係,同電影嘅質素就更加似乎係無乜關係!

#2 - 《飢餓遊戲》(The Hunger Games)
首集唔算好突破但打咗個好基礎,第二集2013年尾見!

#3 - 《普羅米修斯》(Prometheus)
喺《異型》系列粉絲間譭譽參半,但係筆者認為係2012年嘅最佳電影。

#4 - 《新鐵金剛:智破天空城》(Skyfall)
英國破盡票房紀錄,但係搜尋數只排第四,可能好多人 search'Bond'?

#5 - 《吸血新世紀4破曉傳奇下集》(Twilight: Breaking Dawn Part 2)
呢齣個排名無想像中咁高喎!係咪因為 Part 2呢?

#6 - 《蝙蝠俠夜神起義》(The Dark Knight Rises)
MSN用家票選嘅歷來最佳蝙蝠俠電影,僅次於《黑夜之神》......好懷念 Heath Ledger。

#7 - 《蜘蛛俠驚世現新》(The Amazing Spider-Man)
Reboot比想像中成功同有趣味,男女主角皆十分稱職,無論戲裏戲外......

#8 - 《白雪公主之魔幻復仇記》(Snow White And The Huntsman)
噢!「苦瓜乾」姬絲汀史超域有兩齣上榜,續集籌備中,不過好似話會飛起白雪公主集中講阿雷神......Ooops!獵人至真。

#9 - 《救參96小時2》(Taken 2)
票房又大收,老婆同女都捉咗又救返,下次捉邊個呢?

#10 - 《大鈍裁者》(The Dictator)
阿波叔落足晒力搞呢搞路扮鬼扮馬去宣傳,noise真係做足,戲本身呢......都係嗰啲啦!你明嘅......