免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

風之谷之雪鹿當年在香港上映時之電視廣告

風之谷是宮崎駿1984年的作品,跟大自然有很密切的關係,背後意味深長,值得人們反思
在香港上映時由多位知名演藝人配音,包括陳慧嫻,沈殿霞,黃霑,胡大為,泰迪羅賓,大家還記得他們的配音嗎

勁料!多謝晒
我都記得,陳慧嫻配音,叫小木蘭

LikeX100!極珍貴之片段

又搵到一個正野,當年上映時A-club內廣告,一定要貼出黎分享下

又搵到一個正野,當年上映時A-club內廣告,一定要貼出黎分享下
Tak 發表於 2014-6-14 12:51

嘩好嘢呀! 當時形容為鑽石陣容,哈,又係嘅...要吸引多啲觀眾入場,點都要投放多啲可觀元素.起碼星味濃啲。

龍年賀歲,當年應該係1988年。

嘩好嘢呀!  當時形容為鑽石陣容,哈,又係嘅...要吸引多啲觀眾入場,點都要投放多啲可觀 ...
shaiya 發表於 2014-6-14 14:28

我當年都係因為慧嫻姐姐而入戲院睇咋

我當年都係因為慧嫻姐姐而入戲院睇咋
Tak 發表於 2014-6-14 17:02

好好遺憾我當年係冇錢入場睇呢套大作

好好遺憾我當年係冇錢入場睇呢套大作
shaiya 發表於 2014-6-14 23:04

當天空之城在香港收過千萬後, 呢套跟住就襯勢而上映, 以前宫崎駿兩三年就上一部, 依家就退休了! 真係無晒寄托

當天空之城在香港收過千萬後, 呢套跟住就襯勢而上映, 以前宫崎駿兩三年就上一部, 依家就退休了! 真係無晒寄 ...
ericc 發表於 2014-6-15 21:41

無晒寄托咁緊要?!又真係幾可惜嘅,好難再搵到一個好似宮崎駿咁高情操,偉大思想嘅動畫家,有冇去睇宮崎駿嘅手稿展?我覺得佢畫啲場景尤其厲害,真係功力深厚,令人讚歎!