免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

標題: 超時空要塞 Macross 當年ATV亞洲電視粵語配音原汁原味1-36話 [打印本頁]

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:13     標題: 超時空要塞 Macross 當年ATV亞洲電視粵語配音原汁原味1-36話

第一話

本帖隱藏的內容需要積分高於 2 才可瀏覽

第二話

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:17

第三話

第四話

第五話

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:22

第6話

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:22

第9話

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:28

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:31

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:33

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:35

作者: shaiya    時間: 2011-6-19 14:39

作者: 828    時間: 2011-6-20 15:38

仲可以睇到當年亞視配音版!真係堅過石堅!上傳者好野!!
作者: cathacy    時間: 2012-3-4 12:20

勁!睇見都不得不認老了
作者: Zeta    時間: 2012-3-4 19:36

亞視當年首播好似係83、84?計計數....都就快30年了
不過慶幸生於那年代可以睇到最好既年代
作者: MUE    時間: 2012-3-4 23:27

福卡嘅死令人好難忘
作者: fremaco    時間: 2012-5-3 17:30

呢套片系吖mang兄的上传噶,要多谢佢啦
作者: shaiya    時間: 2012-5-3 22:35

呢套片系吖mang兄的上传噶,要多谢佢啦
fremaco 發表於 2012-5-3 17:30

對呀
作者: 李大龍    時間: 2013-5-6 23:20

前年我都係咁上下時間,無意中在土豆搵到亞視版就即DOWN...
作者: seeyou    時間: 2013-5-7 15:03

前年我都係咁上下時間,無意中在土豆搵到亞視版就即DOWN...
李大龍 發表於 2013-5-6 23:20

我曾經下載過Torrent,但唔知係咪冇種,等左成半年都下載唔到 好采土豆有得睇!
作者: shpxcw    時間: 2013-5-7 21:41

李大龍 發表於 2013-5-6 23:20

個種子我down咗,比起呢個最大分別就係個種子有埋廣告!!
需要的話可以上傳比你,不過因為是dvd所以好大下,成20GB
作者: 李大龍    時間: 2013-5-7 22:01

需要的話可以上傳比你,不過因為是dvd所以好 ...
shpxcw 發表於 2013-5-7 21:41
嘩...又要成20G咁進取!! 唔好咁衝動SHPXCW兄有冇其他TVB/ATV經典野??
作者: 李大龍    時間: 2013-5-7 22:15

福卡真係型到呢~~~
電視電影就算戰死都要好型咁死!!! 比對張奇On9死

黑珍珠都應該好慶幸有個咁型既男友
作者: Andies    時間: 2013-5-7 23:14

需要的話可以上傳比你,不過因為是dvd所以好 ...
shpxcw 發表於 2013-5-7 21:41

shpxcw兄有D咁正野!幾時分享下
作者: Andies    時間: 2013-5-7 23:16

福卡真係型到呢~~~
電視電影就算戰死都要好型咁死!!! 比對張奇On9死

黑珍珠都 ...
李大龍 發表於 2013-5-7 22:15

福卡死前都毫無懼色~認真型爆~死都死得瀟灑過人
作者: Giogio    時間: 2013-5-7 23:26

土豆唔係鏟哂喇咩?
作者: Andies    時間: 2013-5-7 23:38

土豆唔係鏟哂喇咩?
Giogio 發表於 2013-5-7 23:26

Giogio兄,土豆仲有得睇呀
作者: Giogio    時間: 2013-5-8 01:09

Giogio兄,土豆仲有得睇呀
Andies 發表於 2013-5-7 23:38

不過唔係亞兜電話配音版喎
作者: shpxcw    時間: 2013-5-8 02:35

嘩...又要成20G咁進取!! 唔好咁衝動SHPXCW兄有冇其他TVB/ATV經典野?? ...
李大龍 發表於 2013-5-7 22:01

錄影多數係網上收集的:三眼小子OVA,城市獵人(部分),少量叮噹,魔天戰神(音質相當差)
其餘的都係90中-00年代初嗰啲,大部分都有得網上睇
自己嗰啲多數係碟,有幾隻以前TVB播過的動畫LD,不過未有時間轉住
作者: shpxcw    時間: 2013-5-8 02:36

shpxcw兄有D咁正野!幾時分享下
Andies 發表於 2013-5-7 23:14

太大了,遲啲可能轉過檔之後再上傳
作者: Andies    時間: 2013-5-8 09:20

不過唔係亞兜電話配音版喎
Giogio 發表於 2013-5-8 01:09

亞兜電話......Giogio兄真風趣

係亞視原版配音喎 你睇其他版?

呢度貼出來就係可以睇下
作者: Andies    時間: 2013-5-8 09:23

太大了,遲啲可能轉過檔之後再上傳
shpxcw 發表於 2013-5-8 02:36

咁shpxcw兄過檔之後記得通知聲
作者: Giogio    時間: 2013-5-8 18:29

亞兜電話......Giogio兄真風趣

係亞視原版配音喎 你睇其他版?

呢度貼出來就係可以睇下 ...
Andies 發表於 2013-5-8 09:20

係亞兜電視配音……
    我剩係搵到日語中字版

唔緊要喇 反正很久以前已download哂
    想話睇下土豆版會唔會係高清合成版
作者: Andies    時間: 2013-5-8 22:46

係亞兜電視配音……
    我剩係搵到日語中字版

唔緊要喇 反正很久以前已download哂
    想話睇 ...
Giogio 發表於 2013-5-8 18:29

土豆版唔係高清合成版,仲見到有亞兜電視金錢標誌
作者: shaiya    時間: 2013-5-9 09:51

Giogio 和 shpxcw 咁勁!原來一早已經download左個完美亞視版本
作者: Giogio    時間: 2013-5-9 12:11

查實亞兜電視金錢台配音版 以我所知網上流傳應有三個版本
1 原身uwants冇分段版本
2 有人將上述版本逐集cut番開版本
3 有人自行用dvd合成配音版

1同2我都有down 但第個3版因為懶down左兩集冇左件事
依家想搵都搵唔返
作者: shaiya    時間: 2013-5-9 14:52

查實亞兜電視金錢台配音版 以我所知網上流傳應有三個版本
1 原身uwants冇分段版本
2 有人將上述版本逐集cut ...
Giogio 發表於 2013-5-9 12:11

我只係見過cut開版本,上年見到,可惜見到之時已經太遲
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=11017191&extra=&page=1
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=10265238
作者: shpxcw    時間: 2013-5-9 17:01

我只係見過cut開版本,上年見到,可惜見到之時已經太遲
shaiya 發表於 2013-5-9 14:52

我down的就係uwants skylover嗰個版本,total 20GB,VOB
作者: shaiya    時間: 2013-5-9 17:41

我down的就係uwants skylover嗰個版本,total 20GB,VOB
shpxcw 發表於 2013-5-9 17:01

你地真快手
作者: re01r    時間: 2013-9-14 16:03

咁多年重保存好 果然厲害
作者: dice    時間: 2013-9-15 00:27

經典 Thx
作者: h20062008    時間: 2013-10-5 19:06

goooooooooooood
作者: cashxcash    時間: 2014-8-21 11:12

有冇TVB版既MACROSS 7??
作者: kr2011jp    時間: 2015-2-16 13:33

謝謝分享!
作者: iceparka    時間: 2015-5-15 20:36

thanks a lot

歡迎光臨 幻影時光地帶 (http://heartwish.mylike.me/) Powered by Discuz! 7.2